Skonssit

loistavasti myös aamiaisella.
  • 8-10 kpl

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
50 g
kylmää voita kuutioina
1 dl
maitoa
kananmuna voiteluun
Tarjoiluun:
voita, kermavaahtoa ja hilloa

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi sekaan voi niin, että saat murumaisen seoksen. Kaada joukkoon maito ja vaivaa nopeasti taikinaksi.

    Taputtele taikina käsin noin 23 cm levyksi jauhotetulle alustalle ja paina esim. lasilla tai kahvikupilla levystä pyöreitä skonsseja.

    Voitele skonssit munalla ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes skonssit ovat kauniin kullanvärisiä.

    Tarjoile kuumina.

Kommentit

    Näytä lisää