Ankkaa, linssejä ja muhennettua uuniperunaa

Helpot ja nopeat ankankoivet tarjoillaan puy-linssien ja tryffeliöljyllä maustetun perunamuusin kanssa.
  • 35 min
  • 4
  • 625 kcal / annos

Ainekset

4-5
kypsiä ankankoipia säilöttynä omaan rasvaansa
3 dl
ranskalaisia puy-linssejä
kasvislientä keittämiseen
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
säilykepurkista ankanrasvaa
4
pientä rosamundaperunaa
runsaasti karkeaa harmaamerisuolaa suolapetiä varten
4 rkl
voita
loraus tryffeliöljyä
puhdistamatonta harmaamerisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Aloita kypsentämällä perunat. Pese perunat ja upota ne suolapetiin. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Nosta perunat uuniin noin 45 minuutiksi tai kunnes ne ovat pehmeitä.

    Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.

    Ota koivet säilykepurkista ja nosta ne pannulle tai uuniin paistumaan. Paista rapeiksi. Ne ovat kypsiä, joten niitä ei tarvitse kuin lämmittää.

    Hienonna valkosipuli ja salotti. Kuullota niitä säilykepurkista otetussa ankanrasvassa pannulla hetki. Lisää valutetut linssit ja jatka kuullotusta hetken aikaa.

    Kuori kypsät perunat, muhenna ne haarukalla ja mausta voilla, tryffeliöljyllä ja harmaamerisuolalla. Tarjoile koivet linssipaistoksen ja perunamuhennoksen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää