Possua sinappi-kermakastikkeessa ja juuresmuusia

Teresa Välimäki hauduttaa possun sisäfileen maukkaaksi hunajalla ja sinapilla maustetussa kermassa. Lisäksi Teresa tekee muusin erilaisista juureksista.

Ainekset

600-700 g
possun sisäfileetä
tilkka rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
2 dl
kermaa
1-2 tl
Dijon-sinappia
1 tl
hunajaa
Juuresmuusi:
n. 700 g
juureksia esim. porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä
pala purjoa
tilkka rypsiöljyä
vettä
suolaa
Viimeistelyyn:
oliiviöljyä/voita tuoretta persiljaa
tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista possun filee kalvoista ja leikkaa se 1-1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi.

    Sivele fileeviipaleet rypsiöljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja ruskista fileeviipaleet molemmin puolin.

    Kaada pannulle kerma ja mausta Dijon-sinapilla sekä hunajalla.

    Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

    Kuori ja paloittele juurekset. Huuhtele purjo ja viipaloi se. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota purjoa ja juureksia hetki. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät.

    Lisää keitinveteen hieman suolaa ja anna kiehua kunnes juurekset ovat pehmeitä. Ota keitinvettä hieman talteen ja kaada loput pois. Soseuta juurekset ja notkista muusia tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele muusi tilkalla oliiviöljyä sekä hienonnetulla persiljalla.

    Vinkki 1: Tämä resepti onnistuu oikein hyvin myös broilerinrintafileestä. Voit leikata fileet suikaleiksi tai kypsentää kokonaisina.

    Vinkki 2: Juuresmuusi on oikea juureslaatikon tyhjennysruoka. Käytä juuresmuusiin juureslaatikkoon jääneet yksinäiset porkkanat, perunat, liemijuuresten palat jne. Juuresmuusin joukkoon sopii oikein hyvin myös esimerkiksi raastettu kesäkurpitsa, jos sellainen on unohtunut jääkaappiin.

Kommentit

    Näytä lisää