Inkivääri-limelohta

Raikas limelohi valmistuu todella nopeasti.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 298 kcal / annos

Ainekset

600 g
merilohta palana
1 rkl
hineonnettua inkivääriä
2
limetin raastettua kuorta ja puristettua mehua
suolaa
Lisäksi:
kevätsipulia
korianteria
nuudeleita, riisiä tai salaattia tarjolle

Valmistusohjeet

  1. Valmistele lisukkeet ennen paistamista. Keitä nuudelit
    valmiiksi tai tee salaatti. Hienonna korianteria ja kevätsipuli.

    Siivuta lohi n. 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Jätä nahka, niin siivut pysyvät parmemmin koossa paistaessa. Nahkan voi irrottaa lautasella.

    Hienonna inkivääri ja sekoita se limenkuoren ja -mehun sekä suolan kanssa pienessä kulhossa. Sivele lohisiivut marinadilla.

    Kuumenna parila kuumaksi ja paista lohisiivut nopeasti molemmilta puolilta. Siivut kypsyvät tosi nopeasti, joten toimi ripeästi kääntäessäsi siivuja.

    Tarjoile heti. Ripottele päälle korianteria ja kevätsipulia.

Kommentit

    Näytä lisää