Muikut perunarieskalla ja piparjuurimajoneesilla

Kotimaista katuruokaa parhaimmillaan - kääräise kuumat ja rapsakat muikut perunarieskaan sekä pursota päälle piparjuurimajoneesia.

24.3.2015 12:45
Määrä8 annosta

Ainekset

  • 600 g

    muikkuja

  • Leivitykseen:

  • 1 dl

    ruisjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • sitruunan raastettua kuorta

  • hyppysellinen valkopippuria

  • Paistamiseen:

  • voita

  • Majoneesi:

  • 2 dl

    majoneesia

  • 2-3 rkl

    raastettua tuoretta piparjuurta

  • 2 rkl

    puristettua sitruunamehua

  • mustapippuria ja suolaa

  • halutessasi esim. tilliä tai ruohosipulia

  • Lisäksi:

  • 8

    perunarieskaa

  • salaattia

  • yrttejä esim. tilliä ja ruohosipulia

  • punasipulia

  • sitruunalohkoja

Valmistusohjeet

  1. Esivalmistele kaikki lisukkeet. Sekoita majoneesin joukkoon muut aineet ja anna seistä hetken aikaa. Siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi ja revi salaatti. Lohko sitruuna. Perkaa kalat halutessasi tai paista kokonaisina. Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset. Mausta jauhot suolalla, sitruunankuorella ja valkopippurilla. Kääntele kalat jauhoissa. Kuumennna valurautapannu ja sulata siinä voita. Paista muikut kauniin ruskeiksi. Kokoa rieskan päälle salaattia, sipulia, yrttejä ja kuumat muikut. Pursota päälle runsaasti majoneesia. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit