Okonomiyaki

Richard McCormickin japanilainen street food -ruoka okonomiyaki tarjoillaan wasabimajoneesin ja kevätsipulin kanssa.
  • 6-8 annosta

Ainekset

Wasabimajoneesi:
1 rkl
lämmintä vettä
1 rkl
wasabijauhetta
2 rkl
majoneesia esim. Hellmann's
1 rkl
sitruunamehua
ripaus suolaa
Teriyakikastike:
1 dl
soijaa
1 dl
miriniä
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 rkl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä
Kasvikset:
5 dl
valkokaalia hienona raasteena
2 ½ dl
bataattia raasteena
2 ½ dl
lehtikaalia hienonnettuna
2 rkl
öljyä
2
sipulia hienonnettuna
1
vihreä chili puhdistettuna ja hienonnettuna
1 rkl
inkivääriä raastettuna
1 tl
seesamiöljyä
1 rkl
miriniä
1 rkl
soijakastiketta
Lisäksi:
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2,4 dl
vettä
2
kananmunaa
ripaus suolaa
1 rkl
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Wasabimajoneesi:

    Sekoita vesi ja wasabijauhe tasaiseksi tahnaksi pienessä kulhossa. Lisää majoneesi ja mausta sitruunamehulla sekä suolalla. Nosta syrjään odottamaan. Jos sinulla on pursotuspullo, tee majoneesikastiketta enemmän ja laita se pulloon. Siitä on helppo pursotella kastiketta annosten päälle.
  2. Teriyakikastike:

    Sekoita kaikki ainekset pienessä kasarissa ja kiehauta. Laske lämpöä, lisää maissitärkkelys ja anna kypsyä pari minuuttia. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.
  3. Kasvikset:

    Huuhdo kasvikset. Yhdistä raastettu kaali, bataatti ja lehtikaali suuressa kulhossa.


    Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli, chili ja inkivääri. Lisää seesamiöljy, mirin ja soija sekä kiehauta. Kaada seos raasteiden sekaan.
  4. Vatkaa jauhot, vesi, munat ja suola hyvin tasaiseksi, paakuttomaksi taikinaksi. Jos tuntuu, että taikina on liian paksua, lisää vettä. Taikinan tulisi olla suunnilleen blinitaikinan oloista. Sekoita joukkoon vihannessekoitus.

    Kuumenna pannulla muutama ruokalusikallinen öljyä keskilämmöllä. Ota taikinaa ja muotoile siitä pannulle noin pesäpallon kokoinen ja maksimissaan parin sentin paksuinen kakku. Paista sitä 5-6 minuuttia. Kun paistopinta on kauniin ruskea, käännä ja paista toiselta puolelta vielä 3-4 minuuttia.

    Ota okonomiyaki pannulta ja asettele se lautaselle. Mausta teriyakikastikkeella, wasabimajoneesilla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä, kevätsipulia, merileväsuikaleita ja tuoretta korianteria. Pirskottele päälle vielä lopuksi tulista chilikastiketta.
  5. Kuva: Mikko Rasila

Kommentit

    Näytä lisää