Okonomiyaki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Okonomiyaki

Richard McCormickin japanilainen street food -ruoka okonomiyaki tarjoillaan wasabimajoneesin ja kevätsipulin kanssa.

24.3.2015 13:42
Määrä6-8 annosta

Ainekset

  • Wasabimajoneesi:

  • 1 rkl

    lämmintä vettä

  • 1 rkl

    wasabijauhetta

  • 2 rkl

    majoneesia esim. Hellmann's

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • ripaus suolaa

  • Teriyakikastike:

  • 1 dl

    soijaa

  • 1 dl

    miriniä

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 1 rkl

    sokeria

  • 2 tl

    maissitärkkelystä

  • Kasvikset:

  • 5 dl

    valkokaalia hienona raasteena

  • 2 ½ dl

    bataattia raasteena

  • 2 ½ dl

    lehtikaalia hienonnettuna

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2

    sipulia hienonnettuna

  • 1

    vihreä chili puhdistettuna ja hienonnettuna

  • 1 rkl

    inkivääriä raastettuna

  • 1 tl

    seesamiöljyä

  • 1 rkl

    miriniä

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • Lisäksi:

  • 3 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 2,4 dl

    vettä

  • 2

    kananmunaa

  • ripaus suolaa

  • 1 rkl

    öljyä

Valmistusohjeet

  1. Wasabimajoneesi: Sekoita vesi ja wasabijauhe tasaiseksi tahnaksi pienessä kulhossa. Lisää majoneesi ja mausta sitruunamehulla sekä suolalla. Nosta syrjään odottamaan. Jos sinulla on pursotuspullo, tee majoneesikastiketta enemmän ja laita se pulloon. Siitä on helppo pursotella kastiketta annosten päälle.

  2. Teriyakikastike: Sekoita kaikki ainekset pienessä kasarissa ja kiehauta. Laske lämpöä, lisää maissitärkkelys ja anna kypsyä pari minuuttia. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.

  3. Kasvikset: Huuhdo kasvikset. Yhdistä raastettu kaali, bataatti ja lehtikaali suuressa kulhossa. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli, chili ja inkivääri. Lisää seesamiöljy, mirin ja soija sekä kiehauta. Kaada seos raasteiden sekaan.

  4. Vatkaa jauhot, vesi, munat ja suola hyvin tasaiseksi, paakuttomaksi taikinaksi. Jos tuntuu, että taikina on liian paksua, lisää vettä. Taikinan tulisi olla suunnilleen blinitaikinan oloista. Sekoita joukkoon vihannessekoitus. Kuumenna pannulla muutama ruokalusikallinen öljyä keskilämmöllä. Ota taikinaa ja muotoile siitä pannulle noin pesäpallon kokoinen ja maksimissaan parin sentin paksuinen kakku. Paista sitä 5-6 minuuttia. Kun paistopinta on kauniin ruskea, käännä ja paista toiselta puolelta vielä 3-4 minuuttia. Ota okonomiyaki pannulta ja asettele se lautaselle. Mausta teriyakikastikkeella, wasabimajoneesilla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä, kevätsipulia, merileväsuikaleita ja tuoretta korianteria. Pirskottele päälle vielä lopuksi tulista chilikastiketta.

  5. Kuva: Mikko Rasila

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit