Mustikka-kardemummakakku

Vappu Pimiä on ahkera leipoja. Herkullinen kuivakakku saa mehevyyttä mustikoista.

25.3.2015 10:07
Määrä15 annosta

Ainekset

  • 200 g

    mustikoita

  • 175 g

    voita

  • 2 dl

    sokeria

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 2 tl

    jauhettua kardemummaa

  • 2 tl

    vaniljauutetta tai vaniljasokeria

  • 4

    kananmunaa

  • 150 g

    ranskankermaa, josta ½ purkkia kakkutaikinaan

  • voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen

  • Kuorrutus:

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • ½ prk

    ranskankermaa

  • 2 dl

    tomusokeria

  • 2 dl

    mustikoita koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon vaniljauute tai sokeri ja sekoita. Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varoen taikinaan, älä enää vatkaa. Lisää ranskankerma ja mustikat. Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskiosassa 180-asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku tarjottimelle ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sileäksi tahnaksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele mustikoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit