Richard McCormickin pääsiäislammas

Pääsiäinen ja lammas on klassikkopari! Suosikkikokki Richard McCormickin pääsiäislammas maustetaan Lähi-idän mausteilla ja tarjoillaan jogurttikastikkeen kanssa.
  • yli 4 t
  • 6-8 annosta

Ainekset

Lammas:
n. 2 kg:n
lampaanviulu
2 rkl
voita
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
timjamia
1 rkl
merisuolaa
mustapippuria
Minttu-jogurttikastike:
2 dl
maustamatonta jogurttia
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
raastettua kurkkua
(purista kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois)
½ tl
hunajaa
½ tl
raastettua valkosipulia
1 tl
hienonnettua minttua
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Puhdista lampaanviulu ylimääräisestä rasvasta terävällä veitsellä.

    Yhdistä mausteet pehmeän voin sekaan ja hiero ne lampaan pintaan. Kuumenna uuni 220-asteeseen ja paista lammasta noin 30 minuuttia. Tiputa lämpötila 160-asteeseen ja jatka paistamista noin 3 tuntia kunnes viulu on kypsä.
  2. Minttu-jogurttikastike:

    Yhdistä raaka-aineet ja mausta suolalla ja pippurilla. Mausta vielä halutessasi muutamalla tipalla appelsiininkukka- tai ruusuvedellä

Kommentit

    Näytä lisää