Pasha

Pasha kuuluu monen pääsiäispöytään. Tässä versiossa kananmunaseos kypsennetään.
  • 1 vrk
  • 8
  • 321 kcal / annos

Ainekset

100 g
huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl
sokeria
2
keltuaista
500 g
maitorahkaa
3 rkl
rusinoita tai korintteja
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
3 rkl
mantelirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Kaada voi-sokerikeltuaisseos ja rahka paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä
    koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Älä keitä!

    Nosta kattila levyltä ja sekoita, kunnes se jäähtyy.

    Pilko rusinat tai korintit aivan pieneksi.

    Vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit.

    Yhdistä kaikki ainekset kevyesti sekoittamalla ja kaada seos kostutetulla sideharsolla vuorattuun ja liotettuun, noin litran vetoiseen pashamuottiin. Voit käyttää muottina myös esimerkiksi siivilää.

    Nosta sideharson reunat pashan päälle. Voit laittaa siihen kevyehkön painon päälle. Nosta muotti mukin tai kulhon päälle valumaan ja anna seistä kylmässä yön yli.

    Kumoa seuraavana päivänä lautaselle ja koristele. Tarjoile
    sellaisenaan tai kulitsan kanssa. Valuneen liemen voit käyttää esimerkiksi kulitsataikinaan.

Kommentit

    Näytä lisää