Vappu Pimiän lohitartar

Vappu Pimiä tekee lohitartarin kylmäsavulohesta sekä graavista kalasta. Se tarjoillaan leivän päältä.
  • 4 annosta

Ainekset

150 g
graavilohta
150 g
kylmäsavustettua lohta
(jos käytät vain yhtä kalalaatua, määrä on 300 g)
1
sitruunan mehu
1
ruukku ruohosipulia
1
pieni tai ½ iso punasipuli
120 g
smetanaa
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
saaristolaisleipää tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Silppua sipuli pieneksi hakkeeksi. Leikkaa myös lohet pieneksi silpuksi, mutta ei niin pieneksi kuin sipuli. Silppua ruohosipuli ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun asti.

    Tarkista maku. Suolan tarve riippuu kalan suolaisuudesta eli
    lisää suolaa, jos tarvis. Levitä tartaria saaristolaisleivälle ja
    tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää