Vappu Pimiän suklaamousse

Vain kolme ainesta - näistä valmistuu superhelppo suklaamousse.
  • 4 annosta

Ainekset

4
kananmunaa
200 g
taloussuklaata
1 ½ dl
kuohukermaa
halutessasi vielä loraus konjakkia tai minttulikööriä

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Erottele
    munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossaan ja valkuaiset omassa. Huomioi, että valkuaiset pitää vatkata kovaksi vaahdoksi.

    Sekoita jäähtyneeseen suklaaseen keltuaiset.

    Kääntele keltuais-suklaaseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita varoen tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä valkuaisvaahtoa ja kääntele varoen joukkoon.

    Jos haluat maustaa moussea tilkalla konjakkia tai likööriä, lisää se tässä vaiheessa.

    Laita mousse peitettynä jääkappiin viilenemään vähintään
    pariksi tunniksi.

Kommentit

    Näytä lisää