Kasvisliemijauhe - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kasvisliemijauhe

Itse tehty liemijauhe on monikäyttöinen. Käytä sitä kastikkeiden maustamiseen, liemipohjiin, keittoihin, patoihin ja pöytämausteena.

8.4.2015 12:21
Määrän. 4 ½ dl

Ainekset

  • 3 dl

    kuivattuja kasviksia ja yrttejä

  • käytä kaupan valmista seosta tai tee itse

  • tarvitset itse tehtyyn ainakin näitä:

  • porkkanoita, palsternakkaa, selleriä, sipulia, valkosipulia, lehtikaalia,

  • persiljaa, oreganoa ja rakuunaa

  • ½ dl

    ravintohiivahiutaleita

  • 1

    kourallinen kuivattuja sieniä esim. suppilovahveroita

  • tatteja tai mustatorvisieniä

  • halutessasi suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa tuoreet kasvikset ja yrtit täysin kuiviksi kasviskuivurissa. Jos käytät valmista sekoitusta sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Purkita ja käytä kastikkeiden maustamiseen, liemipohjiin, keittoihin, patoihin ja pöytämausteena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit