Kasvisliemijauhe

Itse tehty liemijauhe on monikäyttöinen. Käytä sitä kastikkeiden maustamiseen, liemipohjiin, keittoihin, patoihin ja pöytämausteena.
  • n. 4 ½ dl

Ainekset

3 dl
kuivattuja kasviksia ja yrttejä
käytä kaupan valmista seosta tai tee itse
tarvitset itse tehtyyn ainakin näitä:
porkkanoita, palsternakkaa, selleriä, sipulia, valkosipulia, lehtikaalia,
persiljaa, oreganoa ja rakuunaa
½ dl
ravintohiivahiutaleita
1
kourallinen kuivattuja sieniä esim. suppilovahveroita
tatteja tai mustatorvisieniä
halutessasi suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa tuoreet kasvikset ja yrtit täysin kuiviksi kasviskuivurissa.

    Jos käytät valmista sekoitusta sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi.

    Purkita ja käytä kastikkeiden maustamiseen, liemipohjiin, keittoihin, patoihin ja pöytämausteena.

Kommentit

    Näytä lisää