Skonssit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Skonssit

Skonssit valmistuvat puolessa tunnissa. Tarjoile lisäksi hilloa ja ranskankermaa niin makunautinto on taattu!

10.4.2015 9:10
Määrä6 annosta
Valmistusaika25 min
Energia231 kcal / annos

Ainekset

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    ruokasoodaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 50 g

    kylmää voita kuutioina

  • 2 dl

    kylmää piimää

  • Voiteluun:

  • 1

    keltuainen

  • ½ dl

    maitoa

  • Tarjolle:

  • ranskankermaa

  • marmeladia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kylmä voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon kylmä piimä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Taputtele siitä käsin noin kolmen sentin paksuinen levy. Ota taikinasta pyöreällä muotilla leivonnaisia leivinpaperin päälle uunipellille. Voit käyttää stanssia tai esim. mukia tai lasia muottina. Sekoita voiteluun tarkoitettu keltuainen ja maito sekaisin. Sivele skonssit kauttaaltaan seoksella. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Nauti skonssit heti lämpiminä ranskankerman ja marmeladin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit