Madeleine-leivokset

Pienet madeleineleivokset ovat maustettu sitruunalla. Tarjoile ne iltapäiväteen kera.
  • 40 min
  • 30
  • 59 kcal / annos

Ainekset

3
kananmunaa
½ dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1
sitruunan raastettu kuori
100 g
sulatettua voita
Koristeeksi:
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset
    kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe massaan siivilän läpi varovasti sekoittaen.

    Lisää raastettu sitruunankuori ja voisula kevyesti joukkoon. Älä sekoita taikinaa enää voimakkaasti, ettei se menetä kuohkeuttaan. Laita massa pursotinpussiin ja pursota sitä madeleineleivosvuokiin.

    Paista uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia.

    Irrota madeleinet heti vuoista ja anna jäähtyä vähän
    ennen tarjoilua. Tarjoile muutaman tunnin sisällä valmistuksesta.

    Koristele madeleinet sihtaamalla tomusokeria niiden päälle.

Kommentit

    Näytä lisää