Mini-purjoquiche - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mini-purjoquiche

Minipiirakat ovat kätevä iltapala tai suolainen huikopala. Ne sopivat myös iltapäiväteelle tai juhliin.

10.4.2015 9:48
Määrä12 pientä piirakkaa
Valmistusaika1 t
Energia208 kcal / annos

Ainekset

  • Pohjataikina:

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    spelttijauhoja

  • ripaus suolaa

  • 100 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 1 dl

    maustamatonta maitorahkaa

  • Täyte:

  • 1

    purjo

  • 2 rkl

    voita

  • 200 g

    pekonia

  • 2

    munaa

  • 2 dl

    kermaa

  • 150 g

    voimakasta cheddarjuustoa raastettuna

  • 1/4 tl

    muskottipähkinää

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon voi. Lisää rahka ja sekoita vain juuri sen verran, että saat tasaista taikinaa. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Halkaise purjo ja pese se hyvin. Hienonna purjo. Pilko pekoni. Paista pekonisiivut rapeiksi. Kuullota toisella pannulla samaan aikaan purjoa pienessä voinokareessa. Kuullota pehmeäksi. Raasta juusto. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet kevyesti keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen alalämmölle. Ota taikinasta pieniä paloja ja painele taikina pienten leivos- tai piirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Yhdistä rapea pekoni ja purjo. Lusikoi täytettä piiraaseen ja kaada päälle munaseos. Paista noin 7 minuuttia alalämmöllä ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia tasalämmöllä kunnes piirakka on paistunut kauniin väriseksi. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit