Chermoula -maustetahnalla maustetut silakat

Tuoreyrttejä ja kuivamausteita sisältävä maustetahna chermoula on monikäyttöinen. Sitä voi käyttää marinointiin, maustamiseen tai lisukkeeksi.
  • 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

Chermoula:
1
nippu tuoretta lehtipersiljaa varsineen
1
nippu tuoretta korianteria varsineen
1 dl
oliiviöljyä
1
sitruunan puristettu mehu
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
juustokuminan siemeniä
2 tl
korianterin siemeniä
4
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
suolaa, mustapippuria
Lisäksi:
600 g
perattuja silakoita tai silakkafileitä
2 ½ dl
karkeita vehnäjauhoja
1 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
jauhettua juustokuminaa
suolaa, hyppysellinen valkopippuria
3
kananmunaa kevyesti vatkattuna
Paistamiseen:
runsaasti öljyä
tarjoille sitruunalohkoja
tarvitset myös cocktailtikkuja kiinnittämiseen

Valmistusohjeet

  1. Paahda chermoulaan tulevat kuivamausteet kevyesti kuivalla pannulla.

    Yhdistä aineet huhmareessa ja murskaa tahnaksi. Voit tehdä tämän myös nopeammin tehosekoittimella. Aineet blenderiin ja kaikki soseeksi.
  2. Perkaa silakat tai fileoi ne.

    Mausta jauhot savupaprikajauheella, juustokuminalla, suolalla ja valkopippurilla. Laita jauhoseos laakealle lautaselle.

    Kaada vatkatut munat syvälle lautaselle.

    Jos käytät silakkafileitä niin upota fileen sisäpuoli charmoulatahnaan ja kiinnitä cocktailtikulla toinen puoli sen päälle jättäen yrttinen pinta fileiden väliin. Paina filee kevyesti jauhoihin ja kastele sen jälkeen munassa. Ja vielä sen jälkeen kerran jauhoissa.

    Jos silakat ovat kokonaisia, joista vain sisukset ja pää on poistettu niin täytä sisus tahnalla ja sulje se cocktailtikulla. Tee leivitys samallatavalla kokonaiselle silakalle.

    Kuumenna kasarissa runsaasti öljyä. Upota silakat kuumaan öljyyn ja paista rapeiksi. Ne paistuvat muutamassa minuutissa. Käännä välillä, että ne paistuvat tasaisesti.

    Poista cocktailtikku ennen syömistä.

    Lusikoi päälle charmoulatahnaa ja tarjoile lisukkeena vielä sitruunalohkoja. Nauti kuumana suoraan pannulta!

Kommentit

    Näytä lisää