Huevos rancheros

Meksikolaisella aamiaisella tarjoillaan munia rapeiden tortillalettujen päällä. Tortillalätty on paistettu rapeaksi ja sen päälle kootaan täytteet. Tämä huevos rancheros on vegeversio.
  • 25 min
  • 4 annosta
  • 494 kcal / annos

Ainekset

4-8
tortillalettua jotka ovat tehty maissijauhosta
300 g
ruskeita kypsiä papuja
4
kananmunaa
2
avokadoa tai itse tehtyä guacamolea
100 g
fetajuustoa tai muuta pehmeää vuohenmaitojuustoa
1 rkl
siivutettuja jalopeñoja
Pico de gallo:
2
kypsää tomaattia
½
pieni sipuli
nippu tuoretta korianteria
pieni pala serranochiliä (myös punainen peruschili käy)
½
limetin puristettu mehu
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
tulista chilikastiketta esim. Salsa Huichol

Valmistusohjeet

  1. Valmista pico de gallo. Kuutioi tomaatit, hienonna sipuli, korianteri ja serranochili. Yhdistä kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen syömistä.

    Siivuta avokadot valmiiksi ja murusta fetajuusto.

    Paista tortillaletut rapeiksi kuivalla pannulla. Kuumenna pavut tai tarjoile ne kylminä, ihan miten itse haluat. Murskaa papuja vähän haarukalla.

    Paista munat.

    Kokoa rapean tortillan päälle papuja, pico de gallo -tomaattisalsaa, paistettu muna, avokadoa, fetaa ja jalopeñoja. Voit lisätä annoksiin vielä halutessasi chilikastiketta.

Kommentit

    Näytä lisää