Reseptit

Kahden herneen risotto

Risotto on nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Maukas hernerisotto pelastaa arjen.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 587 kcal / annos

Ainekset

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2+2 rkl
voita ja öljyä
1
sitruunan raastettu kuori
3 dl
risottoriisiä
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä (viinin voi jättää myös pois reseptistä)
8 dl
kasvis- tai kanalientä
2 dl
kuoretonta hernerouhetta (Milletti)
200 g
sulatettuja pakasteherneitä
nippu tuoretta minttua
loraus sitruunamehua
1 dl
parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki kasarissa öljy-voiseoksessa.

    Lisää sitruunan kuori ja riisi. Kuullota hetken aikaa ja lisää viini. Anna viinin imeytyä riisiin. Sekoittele koko ajan. Lisää huuhdeltu hernerouhe ja 2 dl lientä. Sekoittele ja anna liemen imeytyä pikkuhiljaa.

    Lisää nestettä vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan. Kun riisit ovat melkein kypsiä, lisää joukkoon sulaneet herneet, hienonnettu minttu, sitruunamehu ja juustoraaste.

Kommentit

    Näytä lisää