Pippuriset jauhelihaburritot

Teresa Välimäen jauhelihakastikeessa maistuu pippurinen tuorejuusto. Pastan tai riisin sijaan kastikkeen voi jättää paksuksi ja kääräistä tortillaletun sisään.
  • 4 annosta

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400 g
jauhelihaa
1-2 dl
lihalientä tai vettä
tilkka balsamicoa
ripaukset suolaa ja maustepippuria
100 g
pippurista tuorejuustoa
1 tlk
kypsiä ruskeita papuja
nippu tuoretta basilikaa hienonnettuna
8 kpl
tortillalettuja
100 g
juustoraastetta
Lisäksi:
3-4
tomaattia
2
pientä salottisipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamicoa
ripaukset suolaa ja sokeria
ripaus mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää sipulit.

    Anna sipuleiden pehmentyä ja lisää liemi tai vesi ja balsamico. Mausta suolalla ja maustepippurilla.

    Paloittele tai lusikoi joukkoon pippurinen tuorejuusto ja anna juuston sulaa kastiketta sekoitellen.

    Lisää sitten valutetut pavut ja basilika. Anna hautua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Kastike saa olla aika paksua kun se tulee tortillalettujen sisälle.

    Nosta pannuliedeltä ja lusikoi jauhelihakastiketta tortilla letuille. Kääri letut rullalle ja nosta ne vieriviereen uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Valmista tomaatti-sipulisalaatti sillä aikaa kun tortillat gratinoituvat uunissa. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi.

    Sekoita sipulien joukkoon öljy, etikka sekä suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita ja jätä maustumaan. Leikkaa tomaateista vihreät kannat pois ja leikkaa ne viipaleiksi.

    Lado viipaleet laakealle lautaselle ja lusikoi päälle sipuli-öljyseos. Anna taas maustua hetki ja tarjoile kuumien tortillalettujen kanssa.

    Vinkki 1: Jos tarjoat kastiketta pastan, perunamuusin tai riisin kanssa, jätä se hieman notkeammaksi.

    Vinkki 2: Kokeile kastikkeeseen myös muita tuorejuustoja kuten esimerkiksi paprika-, valkosipuli- tai chilituorejuustoa.

    Vinkki 3: Basilikan sijaan voi kokeille kastikkeen yrttimausteeksi myös oreganoa, timjamia tai rosmariinia.

    Vinkki 4: Voit kääräistä jauhelihakastikkeen myös suolaisten räiskäleiden täytteeksi ja gratinoida samaan tapaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää