Pippuriset jauhelihaburritot

Teresa Välimäen jauhelihakastikeessa maistuu pippurinen tuorejuusto. Pastan tai riisin sijaan kastikkeen voi jättää paksuksi ja kääräistä tortillaletun sisään.

20.4.2015 12:19
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1-2 dl

    lihalientä tai vettä

  • tilkka balsamicoa

  • ripaukset suolaa ja maustepippuria

  • 100 g

    pippurista tuorejuustoa

  • 1 tlk

    kypsiä ruskeita papuja

  • nippu tuoretta basilikaa hienonnettuna

  • 8 kpl

    tortillalettuja

  • 100 g

    juustoraastetta

  • Lisäksi:

  • 3-4

    tomaattia

  • 2

    pientä salottisipulia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    balsamicoa

  • ripaukset suolaa ja sokeria

  • ripaus mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää sipulit. Anna sipuleiden pehmentyä ja lisää liemi tai vesi ja balsamico. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Paloittele tai lusikoi joukkoon pippurinen tuorejuusto ja anna juuston sulaa kastiketta sekoitellen. Lisää sitten valutetut pavut ja basilika. Anna hautua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Kastike saa olla aika paksua kun se tulee tortillalettujen sisälle. Nosta pannuliedeltä ja lusikoi jauhelihakastiketta tortilla letuille. Kääri letut rullalle ja nosta ne vieriviereen uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista tomaatti-sipulisalaatti sillä aikaa kun tortillat gratinoituvat uunissa. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipulien joukkoon öljy, etikka sekä suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita ja jätä maustumaan. Leikkaa tomaateista vihreät kannat pois ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado viipaleet laakealle lautaselle ja lusikoi päälle sipuli-öljyseos. Anna taas maustua hetki ja tarjoile kuumien tortillalettujen kanssa. Vinkki 1: Jos tarjoat kastiketta pastan, perunamuusin tai riisin kanssa, jätä se hieman notkeammaksi. Vinkki 2: Kokeile kastikkeeseen myös muita tuorejuustoja kuten esimerkiksi paprika-, valkosipuli- tai chilituorejuustoa. Vinkki 3: Basilikan sijaan voi kokeille kastikkeen yrttimausteeksi myös oreganoa, timjamia tai rosmariinia. Vinkki 4: Voit kääräistä jauhelihakastikkeen myös suolaisten räiskäleiden täytteeksi ja gratinoida samaan tapaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit