Mumman donitsit

Hiivataikinapohjaisten munkkien sijaan donitsit kohotetaan leivinjauheella ja ne valmistuvat tunnissa.
  • 60
  • 15
  • 177

Ainekset

2
munaa
0,5 dl
sokeria
3 tl
leivinjauhetta
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kermaa
0,5 dl
sulatettua voita
Uppopaistoon:
1 kg
munkinpaistorasvaa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri
    vaahdoksi. Raasta joukkoon
    sitruunankuorta.

    Sekoita keskenään kuivat aineet.

    Lisää vaahtoon vuorotellen
    kermaa ja kuivia aineita. Lisää
    lopuksi sulatettu ja jäähtynyt
    voi.

    Anna taikinan seistä
    huoneenlämmössä 15 minuuttia.

    Kauli taikina noin 1-1 1/2
    cm:n paksuiseksi levyksi. Ota
    levystä muotilla tai lasilla
    pyöreitä n. 6-8 cm halkaisijaltaan
    olevia kakkuja. Tee kakkuihin
    keskelle reikä esim. pienellä
    muotilla.

    Voit käyttää myös
    donitsimuottia donitsien muotoiluun.

    Sulata munkinpaistorasva
    valurautapadassa tai paksupohjaisessa
    kattilassa. Kuumenna
    180 asteeseen.

    Paista pari
    donitsia kerralla. Käännä paiston
    puolivälissä. Paista muutaman
    minuutin ajan molemmilta
    puolilta. Nosta donitsit reikäkauhalla
    talouspaperilla päällystetylle
    lautaselle. Koristele.

Kommentit

    Näytä lisää