Amaranttipatukka

Amaranttipatukka on mainio välipala tai huikopala.
  • 10 annosta

Ainekset

5 dl
amaranttia
1 ½ dl
seesaminsiemeniä
200 g
kuivattuja aprikooseja kuutioituna pieneksi
½ dl
hunajaa
4 rkl
kookosöljyä
1 dl
sokeroimatonta maapähkinävoita
hyppysellinen vaniljajauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
Koristeluun:
100 g
valkosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Keitä hunajaa, kookosöljyä ja maapähkinävoita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

    Yhdistä kaikki aineet ja kaada leivinpaperilla vuorattuun 12 x 30 cm kokoiseen pitkulaiseen reunalliseen vuokaan. Voit käyttää myös muun kokoista vuokaa.

    Nosta jääkaappiin jähmettymään pari tunniksi. Voit jähmettää taikinan myös pakasteessa.

    Sulata suklaa pursotinpussissa. Leikkaa kulmasta pala pois ja koristele jähmettynyt taikina suklaaviiruilla. Anna suklaan jähmettyä.

    Nosta jähmettynyt patukka-aines paperin avulla leikkuulaudalle pois vuoasta. Leikkaa terävällä veitsellä noin 10 palaan.

    Säilytä palat jääkaapissa tai pakasteessa. Huoneenlämmössä ne pehmenevät.
  2. Superpienessä jyvässä on huippuravintoarvot.

    Tämä mineraalirikas, gluteeniton siemenkasvi amarantti on ollut Andien asukkaiden ravintoa vuosituhansien ajan. Pienen pienet ryynit sisältävät huimat määrät kalsiumia, rautaa ja magnesiumia. Sitä voi käyttää sellaisenaan suoraan myslin tapaan jogurtin, rahkan tai viilin kera, mutta parhaimmillaan se on hieman paahdettuna.

    Amarantin maku on pähkinäinen ja tämä maku korostuu erityisesti kun jyvää paahtaa. Se koostumus on vähän popcornista tuttu pehmeä ja vaahtokarkkimainen. Amarantinsiemeniä voi myös keittää, jolloin sitä voi käyttää esimerkiksi riisin tapaan lisukkeena tai puurona.

    Popcornimainen maku inspiroi ruokatoimittajan tekemään siitä herkutteluun sopivan myslipatukan.

Kommentit

    Näytä lisää