Pulled bread eli nyhtöleipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pulled bread eli nyhtöleipä

Tässä leivässä on täytteet jo valmiina. Nyhdä paloja irti ja nakkaa suuhun.

24.4.2015 15:12
Määrä15 annosta
Valmistusaika1 t 30 min
Energia207 kcal / annos

Ainekset

  • 8 dl

    vehnäjauhoja

  • 11 g:n

    pussi kuivahiivaa

  • ripaus suolaa

  • 3 dl

    vettä tai maitoa

  • 30 g

    sulatettua voita

  • Täytä:

  • 200 g

    tuorejuustoa

  • 150 g

    fetajuustoa murustettuna

  • 3 rkl

    yrttiseosta

  • 4

    valkosipulinkynttä murskattuna

  • 6

    aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

  • Lisäksi halutessasi:

  • pilkottuja sieniä

  • hienonnettuja oliiveja

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauhojen joukkoon hiiva ja suola. Lämmitä maito 42 asteeseen ja kaada taikinan joukkoon. Lisää sulatettu voi ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota noin 30 minuuttia. Kauli taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Yhdistä täytteen aineet tahnaksi ja levitä ne levyn päälle lastalla. Leikkaa levy neliöiksi taikinahyrrällä tai pizzaleikkurilla. Vuoraa n. 2 l vetoinen leipävuoka leivinpaperilla. Nosta levyjä poikittain pystyyn leipävuokaan niin, että aloituspalan täyte tulee sisäänpäin ja täytteitä tulee jokaiseen väliin. Taikina on löysää, mutta palojen ei tarvitsekaan olla siistissä rivissä. Anna niiden ”lyhistyä” rauhassa. Jätä leipä kohoamaan vuokaan puoleksi tunniksi ennen paistoa. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista leipää noin 40-45 minuuttia. Jäähdytä ennen syömistä. Nyhdä leipäpalat irti toisistaan ja tarjoile sellaisenaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit