Ainekset
4
itse tehtyä hodarisämpylää
(katso resepti ruokala.net -arkistosta)
Täyte:
rapeaa salaattia esim. jäävuori- tai romainesalaattia
1
nippu tuoretta korianteria
2
punaista keskivahvaa chiliä
250 g
jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja
suolaa
mustapippuria
1
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
Kastike:
2 dl
silputtua lehtipersiljaa
½ dl
vihreä chili
1 dl
neitsytoliiviöljyä
½ dl
punaviinietikkaa
½ dl
silputtua korianteria
2
valkosipulinkynttä
3/4 tl
paprikajauehtta
½ tl
juustokuminajauhetta
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
ripaus vastarouhittua mustapippuria
Valmistusohjeet
Valmista kastike edellisenä päivänä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Tarkista maku. Siirrä kastike kannellisessa rasiassa jääkaappiin ja anna maustua mielellään vuorokauden ajan.
Leikkaa rapea salaatti veitsellä hienoksi suikaleeksi. Hienonna chili ja korianteri varsineen. Sekoita täytteen ainekset.
Paahda sämpylät nopeasti grillissä, jos ne ovat kerinneet jäähtyä. Täytä sämpylät rapusalaatilla ja levitä päälle kastiketta.