Rapuhodarit chimichurri-kastikkeella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rapuhodarit chimichurri-kastikkeella

Rapuhodarit maustetaan pikantilla chimichurri-kastikkeella.

28.4.2015 11:05
Määrä4 sämpylää
Valmistusaikayli 1 vrk

Ainekset

  • 4

    itse tehtyä hodarisämpylää

  • (katso resepti ruokala.net -arkistosta)

  • Täyte:

  • rapeaa salaattia esim. jäävuori- tai romainesalaattia

  • 1

    nippu tuoretta korianteria

  • 2

    punaista keskivahvaa chiliä

  • 250 g

    jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1

    limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • Kastike:

  • 2 dl

    silputtua lehtipersiljaa

  • ½ dl

    vihreä chili

  • 1 dl

    neitsytoliiviöljyä

  • ½ dl

    punaviinietikkaa

  • ½ dl

    silputtua korianteria

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3/4 tl

    paprikajauehtta

  • ½ tl

    juustokuminajauhetta

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • ripaus vastarouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike edellisenä päivänä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Tarkista maku. Siirrä kastike kannellisessa rasiassa jääkaappiin ja anna maustua mielellään vuorokauden ajan.

  2. Leikkaa rapea salaatti veitsellä hienoksi suikaleeksi. Hienonna chili ja korianteri varsineen. Sekoita täytteen ainekset.

  3. Paahda sämpylät nopeasti grillissä, jos ne ovat kerinneet jäähtyä. Täytä sämpylät rapusalaatilla ja levitä päälle kastiketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit