Reseptit

Maailman paras täytekakku

Vappu Pimiä tietää, kuinka valmistetaan maailman paras täytekakku.

Ainekset

4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Kostutukseen
2-2,5 dl
maitoa
Täyte
n. 1 l
tuoreita tai pakastettuja mansikoita tai n. 3 dl mansikkasosetta
2-3
banaania
3 dl
kuohukermaa
2-3 rkl
sokeria
Koristeluun
mansikoita, suklaaraastetta, karkkeja tai mitä itse haluat

Valmistusohjeet

  1. Sulata mansikat ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

    Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot joukkoon käännelleen.

    Voitele ja korppujauhota tasapohjainen irtopohjavuoka. Paista pohjaa 20-25 minuuttia. Kakkupohjan kypsyyden voi kokeilla hammastikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

    Jos käytät kokonaisia mansikoita, muussaa niitä pienemmäksi. Muussaa banaanit omassa kulhossaan.

    Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa kakku terävällä veitsellä kolmeen osaan poikittain.

    Laita alin osa tarjoiluastialle ja kostuta 1/3 osalla maitoa.

    Levitä kostutetun pohjan päälle muussatut banaanit. Laita seuraava kerros ja kostuta, kuten edellä. Levitä päälle mansikat.

    Lisää päällimmäinen kakkukerros ja kostuta.

    Jos et tarjoile kakkua heti, laita se kylmään vetäytymään ja lisää kerma vasta ennen tarjoilua. Vatkaa kerma ja mausta sokerilla.

    Levitä kerma kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

    Näytä lisää