Inkiväärilohi

Vappu Pimiä hurmaa itämaisittain maustetulla lohella.

Ainekset

n. 400 g
hyvin tuoretta lohifilettä
½
tuore punainen chili
kourallinen korianteria
2 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1-2
limen mehu ja 1 kuori raastettuna
3 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin kastike. Silppua chili ja korianteri pieneksi, sekä raasta inkivääri.

    Sekoita ne keskenään ja lisää kaikki muut aineet sekaan, lukuun ottamatta lohta. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

    Anna tekeytyä vähintään tunti ennen tarjoilua.

    Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjoiluvadille tai suoraan lautasille.

    Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    Pirskottele kastiketta lohen päälle, anna marinoitua viileässä noin 20-30 minuuttia ja tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää