Pihviä, parsaa ja hollandaise

Vappu Pimiä hurmaa kunnon pihvillä ja keväisellä parsalla. Kastike syntyy keltuaisilla saostaen.

Ainekset

1
naudan pihvi per syöjä (sisäfile, ulkofile, entrecote)
4-6
vihreää parsaa per syöjä
suolaa, mustapippuria
nokare voita ja loraus öljyä
Hollandaisekastike:
Mausteliemi
2 dl
valkoviiniä
1 dl
valkoviinietikkaa
1
salottisipuli
2-3
oksaa tuoretta persiljaa
5-10
kokonaista valkopippuria
Kastike
200 g
voita
4
keltuaista
1 tl
sitruunan mehua
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

    Tee ensin hollandaisekastikkeen mausteliemi. Pilko sipuli ja mittaa mausteliemen ainekset kattilaan.

    Kiehauta ja vähennä lämpöä. Keitä lientä, kunnes sitä on jäljellä n. 1 dl.

    Kuori parsat ja leikkaa juuresta puiseva osa pois.

    Tee kastike loppuun. Varaa kaikki ainekset lähelle ja kuutioi voi valmiiksi. Laita keltuaiset ja 5 rkl kokoon kiehunutta maustelientä metalliseen kulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen ja rupea vispaamaan.

    Kypsyessään seos alkaa vaahdota. Kun seos sakenee, lisää voi kuutio kerrallaan ja vispaa voimakkaasti joukkoon. Jatka niin kauan, että koko voi on vispattu joukkoon. Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

    Kiehauta vettä parsoja varten. Lisää veteen suolaa ja lisää parsat kiehuvaan veteen ja anna kypsyä noin 3-4 minuuttia.

    Kuumenna pannu tulikuumaksi. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Laita pannulle nokare voita ja loraus öljyä, kun tirinä loppuu, laita pihvit pannuun. Paista haluamaasi kypsyyteen. Kääri pihvit folioon muutamaksi minuutiksi vetäytymään ennen tarjoilua.

    Valuta parsat, lämmitä vielä hollandaise nopeasti sekoittaen. Kokoa annos ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää