Belgialaiset vohvelit

Belgialaiset vohvelit voi paistaa aivan tavallisella vohveliraudalla ja lisäksi voi käristää pekonia.
  • 1 t 45 min
  • 15 kpl
  • 379

Ainekset

2 tl
kuivahiivaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
0,5 tl
vaniljajauhetta tai vaniljatangon sisukset
1 tl
suolaa
3 rkl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
4
kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
4 dl
maitoa
100 g
sulatettua jäähtynyttä voita
Tarjolle:
vaahterasiirappia ja paistettua pekonia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita yhdessä kulhossa kuivat aineet.

    Vatkaa valkuaiset yhdessä kulhossa kovaksi vaahdoksi.

    Lämmitä maito reiluun 40 asteeseen ja kaada se jauhojen joukkoon.

    Lisää myös keltuaiset ja sula voi. Vatkaa varovasti.

    Lisää valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

    Anna taikinan seistä noin tunti ennen paistamista lämpimässä paikassa, että hiiva lähtee toimimaan.

    Paista vohvelit ja tarjoile ne rapean pekonin sekä vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää