Parsasotilaat ja uunimunaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsasotilaat ja uunimunaa

Ilmakuivattu kinkku sopii kiepautettavaksi parsojen ympärille ja munakas syntyy kätevästi annoskokoiseksi uunissa.

8.5.2015 10:03
Määrä4
Valmistusaika30 min
Energia232

Ainekset

  • 8

    vihreää parsaa

  • 8

    siivua ilmakuivattua kinkkua

  • 50 g

    tuoretta pinaattia

  • 8

    kananmunaa

  • 1 dl

    kermaa

  • suolaa (esim. tryffelisuolaa)

  • mustapippurirouhetta

  • Lisäksi:

  • voita vuokien voitelemiseen

  • maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Katkaise parsasta kova ja puiseva kanta. Kuori vähän tarvittaessa. Kääri parsat ilmakuivattuun kinkkuun. Grillaa parsat parilalla, niin että kinkusta tulee rapeaa. Voitele neljä pientä uunivuokaa voilla. Laita jokaisen astian pohjalle pinaattia, riko päälle kaksi munaa ja lorauta päälle kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat kalaversion, lisää pinaatin jälkeen muutama siivu kylmäsavulohta astiaan ja grillaa parsat ilman lihaa. Nosta vuoat uuniin noin 7-10 minuutiksi. Tarjoile uunimunat yhdessä parsan kanssa. Parsaa voi dipata munaan. Tarjoile lisänä rapeaa maalaisleipää. Vinkki: Jos et halua kääriä parsoja lihaan, tarjoile uunimunien kanssa kylmäsavulohta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit