Parsasotilaat ja uunimunaa

Ilmakuivattu kinkku sopii kiepautettavaksi parsojen ympärille ja munakas syntyy kätevästi annoskokoiseksi uunissa.
  • 30 min
  • 4
  • 232

Ainekset

8
vihreää parsaa
8
siivua ilmakuivattua kinkkua
50 g
tuoretta pinaattia
8
kananmunaa
1 dl
kermaa
suolaa (esim. tryffelisuolaa)
mustapippurirouhetta
Lisäksi:
voita vuokien voitelemiseen
maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200-asteeseen.

    Katkaise parsasta kova ja puiseva kanta. Kuori vähän tarvittaessa. Kääri parsat ilmakuivattuun kinkkuun. Grillaa parsat parilalla, niin että kinkusta tulee rapeaa.

    Voitele neljä pientä uunivuokaa voilla. Laita jokaisen astian pohjalle pinaattia, riko päälle kaksi munaa ja lorauta päälle kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Jos haluat kalaversion, lisää pinaatin jälkeen muutama siivu kylmäsavulohta astiaan ja grillaa parsat ilman lihaa.

    Nosta vuoat uuniin noin 7-10 minuutiksi. Tarjoile uunimunat yhdessä parsan kanssa. Parsaa voi dipata munaan. Tarjoile lisänä rapeaa maalaisleipää.

    Vinkki: Jos et halua kääriä parsoja lihaan, tarjoile uunimunien kanssa kylmäsavulohta

Kommentit

    Näytä lisää