Chipotlepossu-tacoja

Ylikypsän possun voi kypsentää joko epäsuoralla lämmöllä grillissä tai uunissa.

8.5.2015 11:56
Määrä8 annosta

Ainekset

  • 16

    tortillalettua

  • 1 kg

    possun niskaa

  • suolaa

  • Marinadi:

  • 4

    kokonaista, kuivattua ancho-chiliä

  • 1 prk (199 g)

    chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa (La Costeña)

  • 6

    valkosipulinkynttä

  • 1

    sipuli

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • ½ dl

    valko- tai omenaviinietikkaa

  • 1 dl

    appelsiinimehua

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 2 tl

    korianterin siemeniä

  • 1 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1 tl

    kanelia

  • Lisäksi tarjolle:

  • erilaisia salsa-kastikkeita

  • ranskankermaa

  • tuoretta korianteria

  • limetin lohkoja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita marinadin ainekset tehosekoittimessa soseeksi ja kaada valmis marinadi muovipussiin. Laita pussiin myös possu. Nosta jääkaappiin ja anna marinoitua vähintään yön yli, mieluiten 2 vuorokautta. Ota possu huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen grillausta. Hiero sen pintaan runsaasti suolaa ja anna lihan lämmetä rauhassa ennen grilliin nostamista. Grillaa possua epäsuoralla lämmöllä grillissä 4-6 tuntia valellen sitä välillä marinadilla. Voit paistaa possun myös uunissa 110 asteessa yön yli padassa. Riivi ylikypsä liha säikeiksi ja tarjoile tortillalettujen, salsan ja muiden lisukkeiden kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit