Chipotlepossu-tacoja

Ylikypsän possun voi kypsentää joko epäsuoralla lämmöllä grillissä tai uunissa.
  • 8 annosta

Ainekset

16
tortillalettua
1 kg
possun niskaa
suolaa
Marinadi:
4
kokonaista, kuivattua ancho-chiliä
1 prk (199 g)
chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa (La Costeña)
6
valkosipulinkynttä
1
sipuli
400 g
tomaattimurskaa
½ dl
valko- tai omenaviinietikkaa
1 dl
appelsiinimehua
1 tl
juustokuminaa
2 tl
korianterin siemeniä
1 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
kanelia
Lisäksi tarjolle:
erilaisia salsa-kastikkeita
ranskankermaa
tuoretta korianteria
limetin lohkoja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita marinadin ainekset tehosekoittimessa soseeksi ja kaada valmis marinadi muovipussiin. Laita pussiin myös possu. Nosta jääkaappiin ja anna marinoitua vähintään yön yli, mieluiten 2 vuorokautta.

    Ota possu huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen grillausta. Hiero sen pintaan runsaasti suolaa ja anna lihan lämmetä rauhassa ennen grilliin nostamista.

    Grillaa possua epäsuoralla lämmöllä grillissä 4-6 tuntia valellen sitä välillä marinadilla.

    Voit paistaa possun myös uunissa 110 asteessa yön yli padassa.

    Riivi ylikypsä liha säikeiksi ja tarjoile tortillalettujen, salsan ja muiden lisukkeiden kera.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää