Jauhelihapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jauhelihapiirakka

Jauhelihasta syntyy tuhti piirakkatäyte juustolla höystäen.

11.5.2015 12:25
Määrä15 annosta
Valmistusaika1 t 30 min
Energia424 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    voitaikinaa

  • Täyte:

  • 400 g

    sika-nautajauhelihaa

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 prk (400 g)

    purkki tomaattimurskaa

  • 2 rkl

    kapriksia

  • 2 rkl

    tummaa balsamicoa

  • suolaa ja mustapippuria

  • 2-3 tl

    kuivattua yrttimausteseosta esim. pizzamauste

  • Munamaito:

  • 3

    kananmunaa

  • 2 dl

    kermaa

  • 150 g

    voimakasta juustoraastetta

  • kananmunaa voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Sulata voitaikinalevyt. Yhdistele voitaikinalevyjä yhteen niin, että niistä tulee kaksi levyä. Toinen piirakan pohjalle ja toinen piirakan kanneksi. Painele toinen taikinalevy syvän piirakkavuoan (n. 23-28 cm halkaisija) pohjalle ja reunoille. Säästä toinen levy kanneksi päälle. Tee osasta koristeita pintaan. Silppua sipulit ja kuullota ne jauhelihan kanssa pannulla. Lisää tomaattimurska, kaprikset ja mausteet. Anna kiehua 15-20 minuuttia. Valmista munamaito sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Yhdistä isossa kulhossa jauhelihaseos ja munamaito. Kaada täyte vuokaan. Nosta kansi päälle ja liimaa koristeet munalla. Voitele piirakan koko kansi kananmunalla. Paista noin 40-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Nosta piirakka uunista ja anna levätä pari tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile piirakka raikkaan salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit