Jauhelihapiirakka

Jauhelihasta syntyy tuhti piirakkatäyte juustolla höystäen.
  • 1 t 30 min
  • 15 annosta
  • 424 kcal / annos

Ainekset

800 g
voitaikinaa
Täyte:
400 g
sika-nautajauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 prk (400 g)
purkki tomaattimurskaa
2 rkl
kapriksia
2 rkl
tummaa balsamicoa
suolaa ja mustapippuria
2-3 tl
kuivattua yrttimausteseosta esim. pizzamauste
Munamaito:
3
kananmunaa
2 dl
kermaa
150 g
voimakasta juustoraastetta
kananmunaa voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Sulata voitaikinalevyt. Yhdistele voitaikinalevyjä yhteen niin, että niistä tulee kaksi levyä. Toinen piirakan pohjalle ja toinen piirakan kanneksi.

    Painele toinen taikinalevy syvän piirakkavuoan (n. 23-28 cm halkaisija) pohjalle ja reunoille. Säästä toinen levy kanneksi päälle. Tee osasta koristeita pintaan.

    Silppua sipulit ja kuullota ne jauhelihan kanssa pannulla. Lisää tomaattimurska, kaprikset ja mausteet. Anna kiehua 15-20 minuuttia.

    Valmista munamaito sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Yhdistä isossa kulhossa jauhelihaseos ja munamaito. Kaada täyte vuokaan.

    Nosta kansi päälle ja liimaa koristeet munalla. Voitele piirakan koko kansi kananmunalla.

    Paista noin 40-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Nosta piirakka uunista ja anna levätä pari tuntia ennen tarjoilua.

    Tarjoile piirakka raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää