Caldo verde

Caldo verde on lehtikaalista tehty raikas sosekeitto.
  • 4 annosta

Ainekset

1
sipuli
3-4
jauhoista perunaa
6
lehteä lehtikaalia
1
valkosipulinkynsi
9 dl
kasvis- tai kanalientä kuutioista
½-1 dl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Silppua sipulit ja leikkaa perunat kuutioiksi.

    Kaada kattilaan loraus oliiviöljyä ja lisää joukkoon sipulit. Kuullota hetki ja lisää joukkoon perunat.

    Ruodi lehtikaali.

    Lisää kuullotettujen perunoiden ja sipulien joukkoon silputut lehtikaalit ja pyörittele niin, että kaalit alkavat kutistua. Peitä kaalit ja perunat liemellä, lisää vähän suolaa ja pippuria.

    Anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

    Kaada ylimääräinen liemi talteen mahdollista ohentamista varten.

    Lisää keittoon kunnon loraus oliiviöljyä. Aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Maista. Lisää tarvittaessa lientä, öljyä tai mausteita.

Kommentit

    Näytä lisää