Yhden padan pasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yhden padan pasta

Värikkääseen yhden padan pastaan voit nakata mukaan melkein mitä tahansa nopeasti kypsyvää.

20.5.2015 11:38
Määrä4 annosta
Valmistusaika13 min

Ainekset

  • 300-400 g

    pastaa esim. spagettia

  • 400 ml:n

    purkki kirsikkatomaatteja säilykkeenä tai tomaattimurskaa

  • 200 g

    herkkusieniä (tai muita käyttövalmiita sieniä)

  • 2 dl

    kivettömiä oliiveja

  • 6

    lehtikaalinlehteä (kokeile myös ryöpättyä nokkosta,

  • pinaattia tai saatavuuden mukaan mangoldinlehtiä)

  • ½

    parsakaali pilkottuna

  • Lisäksi halutessasi:

  • artisokansydämiä

  • aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 8 dl

    vettä / kasvislientä fondista tai kuutiosta

  • Vinkki: korvaa osa vedestä valkoviinillä

  • nippu tuoretta basilikaa tai oreganoa

  • muutama pyöräytys mustapippuria myllystä

  • 2 tl

    suolaa

  • Tarjolle:

  • parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Pilko vihannekset. Laita isoon pataan kaikki ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja tiputa lämpöä vähän. Anna porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on al dente. Lusikoi spagettikauhalla pastaa lautasille ja lusikoi isolla lusikalla lientä ja kasviksia pastan päälle. Tarjoile juustoraasteen kanssa. Lientä tulee sen verran, että loppuun liemeen voi dippailla tuoretta leipää.

  2. Vinkki! Jos haluat kastikkeeseen ruokaisuutta, lisää joukkoon kylmäsavu- tai marinoitua tofua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit