Tomaattibruschetta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaattibruschetta

Vappu Pimiän italialaiset klassikkoleivät sopivat monenlaisille illalliselle alkupalaksi.

20.5.2015 15:13
Määrä6-8 annosta
Valmistusaika20 min

Ainekset

  • 5

    kypsää tomaattia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • kourallinen basilikanlehtiä

  • suolaa ja mustapippuria

  • hyppysellinen sokeria

  • 5 rkl

    balsamicoa

  • ½ dl

    hyvää oliiviöljyä

  • vaaleaa leipää esim. patonkia tai maalaisleipää

  • mozzarellajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua joukkoon valkosipuli ja basilika. Sekoita joukkoon loput aineet. Tomaatti vaatii suolaa, joten useampi hyppysellinen on paikallaan. Anna seoksen tekeytyä hetki ennen tarjoilua. Annostele seos leipäviipaleille, ne voi myös paahtaa. Revi päälle halutessasi mozzarellajuustoa.

  2. Vappu Pimiän vinkki: Italialaista klassikkoa voi tehdä vuoden ympäri, mutta erityisen hyvää bruschetta on kesällä kypsistä kotimaisista tomaateista tehtynä. Muista säilyttää tomaatit huoneenlämmössä. Jääkaapissa ne eivät pääse punastumaan, kuten niiden kuuluu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit