Tomaattibruschetta

Vappu Pimiän italialaiset klassikkoleivät sopivat monenlaisille illalliselle alkupalaksi.
  • 20 min
  • 6-8 annosta

Ainekset

5
kypsää tomaattia
2
valkosipulinkynttä
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa ja mustapippuria
hyppysellinen sokeria
5 rkl
balsamicoa
½ dl
hyvää oliiviöljyä
vaaleaa leipää esim. patonkia tai maalaisleipää
mozzarellajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua joukkoon valkosipuli ja basilika. Sekoita joukkoon loput aineet. Tomaatti vaatii suolaa, joten useampi hyppysellinen on paikallaan.

    Anna seoksen tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

    Annostele seos leipäviipaleille, ne voi myös paahtaa. Revi päälle halutessasi mozzarellajuustoa.

  2. Vappu Pimiän vinkki:

    Italialaista klassikkoa voi tehdä vuoden ympäri, mutta erityisen hyvää bruschetta on kesällä kypsistä kotimaisista tomaateista tehtynä. Muista säilyttää tomaatit huoneenlämmössä. Jääkaapissa ne eivät pääse punastumaan, kuten niiden kuuluu.

Kommentit

    Näytä lisää