Keksimalja raparperihillokkeella eli moderni hätävara

Vappu Pimiän kekseliäs jälkiruoka on alkukesän paras. Kekseistä ja raparperihillosta valmistuu näppärä hätävara.
  • hillo: yön yli hätävara: 2 min
  • 4 annosta

Ainekset

kaura- tai muita keksejä
raparperihilloketta tai muuta hilloa
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai sokerilla
maustettua kermavaahtoa tai jäätelöä
Raparperihilloke:
500 g
raparperia eli noin 4-5 vartta
1
kanelitanko
½ dl
vettä
3 dl
hillosokeria

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin hilloke edellisenä päivänä. Sitä on hyvä olla aina varuiksi jääkaapissa.

    Kuori raparperit ja pilko ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita raparperit, kanelitanko ja vesi kattilaan. Kun höyryä alkaa nousta, kaada sekaan sokeri. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja laske lämpöä niin, että seos kiehuu kevyesti. Keitä seosta 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Kaada hilloke puhtaaseen hillopurkkiin. Anna jäähtyä ennen jääkaappiin siirtämistä.

    Hilloke on valmista käytettäväksi seuraavana päivänä.
  2. Valmista annos. Murustele pari keksiä tarjoilulaseihin. Laita päälle pari ruokalusikallista hilloketta ja lisää vaahdotettua vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai jäätelöä pari ruokalusikallista pinnalle. Tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää