Kookos-juustokakku

Mustikkapyree koristaa kooskos-juustokakun pintaa.
  • yli 6 tuntia
  • 12
  • 446

Ainekset

Pohja:
50 g
voita
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
spelttitäysjyväjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
sokeria
1 dl
kookoshiutaleita
½ dl
rouhittuja cashewpähkinöitä
hyppysellinen suolaa
2
kananmunaa
Täyte:
2 dl
vispi- tai kuohukermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
400 ml:n
purkki kookoskermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan raastettu kuori
1
sitruunan puristettu mehu
7
liivatelehteä
200 g
metsämustikoita (pakaste tai tuore)

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Laita irtopohjavuoan (Ø 22-23 cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon muut pohjan aineet.

    Lusikoi pohja vuokaan ja painele se tasaiseksi. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Nosta jäähtymään.

    Tee täyte.
    Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.

    Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja kookoskerma sekaisin. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunankuori ja
    vatkattu kerma seokseen.

    Kuumenna sitruunamehua pienessä kattilassa. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.

    Sekoittele kunnes lehdet ovat liuenneet nesteeseen täysin ja anna vähän jäähtyä. Sekoita seos kookos-juustoseokseen hyvin kevyesti sekoittaen.

    Kaada seos paistuneen pohjan päälle. Sulata ja soseuta mustikat. Lusikoi mustikkasosetta kakun pinnalle nokareiksi. Vedä lusikalla tai veitsellä nokareiden läpi niin, että muodostat kakun pintaan kauniita kuvioita. Nosta kakku jääkaappiin noin kuudeksi tunniksi hyytymään.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää