Mansikka-raparperikakku

Raikas mansikka-raparperikakku on klassinen kesäkakku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.
  • 2 t
  • 8
  • 477 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
150 g
huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan raastettu kuori
1 dl
kuohukermaa
Täyte:
2 dl
raparperihilloa
2 dl
kuohukermaa vaahdotettuna (tai rahkan ja kermavaahdon seosta)
1 tl
sitruunankuoriraastetta
½ tl
vaniljasokeria
500 g
mansikoita
mintunlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175-asteeseen.

    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita kevyesti.

    Lisää kerma ja sekoita nuolijalla kevyesti.

    Kaada kakkuaines voideltuun vuokaan esim. Ø 24-25 cm:n
    kokoiseen piirakkavuokaan tai kakkuvuokaan.

    Paista noin 30-40 minuuttia.

    Anna jäähtyä ennen täytteiden levittämistä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sitruunankuorella sekä vaniljasokerilla.

    Levitä pohjan päälle raparperihillo. Siivuta mansikat ja asettele puolet niistä hillon päälle tasaisesti. Levitä vaahdotettu kerma mansikoiden päälle ja asettele sen päälle loput mansikoista. Koristele mintunlehdillä.

Kommentit

    Näytä lisää