Puolukka-lakritsikakku

Puolukka-lakritsikakku hurmaa maullaan. Puolukkasose ja lakritsijauhe ovat täydellinen makupari.
  • yli 6 tuntia
  • 16
  • 326 kcal / annos

Ainekset

Mantelipohja:
3 dl
mantelijauhetta
2 rkl
kookosjauhoja
1 rkl
raakakaakaojauhetta
1 tl
piparkakkumausteseosta
ripaus merisuolaa
2 rkl
kotimaista hunajaa
5
kivetöntä taatelia
n. ½ dl
vettä tai muuta nestettä (esim. kookosvettä)
Puolukkatäyte:
150 g
cashewpähkinöitä
1 rkl
lakritsijauhetta
1 dl
kotimaista hunajaa
1 ½ dl
kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
1 dl
kaakaovoita
1 tl
vaniljajauhetta
300 g
puolukoita
2
banaania
Koristeluun:
2 dl
erilaisia marjoja esim. puolukoita, karpaloita, tyrniä
2 dl
lakritsia esim. spelttilakua

Valmistusohjeet

  1. Laita täytteeseen tulevat pähkinät likoamaan kylmään veteen pari tuntia ennen valmistusta. Vuoraa leivinpaperilla
    irtopohjavuoan (Ø 22-23 cm) pohja.

    Sekoita tehosekoittimessa pohjan ainekset. Lisää nestettä sen verran, että seoksesta tulee muotoiltavaa.

    Painele se irtopohjavuoan pohjalle.

    Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Siivilöi pähkinät vedestä. Laita kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi soseeksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi.

    Voit myös pakastaa kakun. Ota se puolisen tuntia ennen tarjoilua esille pakasteesta, että siitä on helppo leikata paloja. Koristele juuri ennen tarjoilua marjoilla ja reunusta kakku lakritsilla.

Kommentit

    Näytä lisää