Hummus-toastit ja pikkelöity retiisi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hummus-toastit ja pikkelöity retiisi

Kikherneistä ja mausteista saa hurautettua monitoimikoneella yksinkertaisen tahnan.

26.5.2015 9:43
Määrän. 15 annosta

Ainekset

  • 8

    viipaletta paahtoleipää

  • 1-2 rkl

    öljyä

  • Hummus:

  • 2 prk (à 400 g)

    kikherneitä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    seesamitahnaa eli tahinia

  • 1 dl

    sitruunamehua

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • (lehtipersiljaa)

  • Pikkelöity retiisi:

  • n. 150 g

    retiisejä

  • Liemi:

  • 3/4 dl

    vettä

  • ½ dl

    sokeria

  • 1/4 dl

    väkiviinaetikkaa

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin retiisit. Kiehauta liemiainekset ja jäähdytä. Upota liemeen ohueksi viipaloidut retiisit ja anna maustua jääkaapissa. Leikkaa leivät kolmioiksi ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä ja paahda nopeasti 250 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä. Tee hummus. Pane valutetut kikherneet ja muut ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku. Annostele hummus paahtoleiville ja koristele persiljalla. Tarjoa lisäksi retiisejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit