Purkkikakut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Purkkikakut

Täytekakun valmistus on huoletonta, kun kokoat ainekset kerroksittain purkkeihin.

26.5.2015 10:00
Määrän. 15 annosta

Ainekset

  • Pohja:

  • 200 g

    voita

  • 3 dl

    ruokosokeria

  • 4

    munaa

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    kardemummaa

  • 200 g

    valkosuklaata

  • Vaahto:

  • 4 dl

    kermaa

  • 1 prk (250 g)

    mascarponea

  • 2

    limettiä

  • (sokeria)

  • Lisäksi

  • vadelmia

  • kuusenkerkkiä

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kardemumma vaahdon joukkoon. Hienonna joukkoon valkosuklaa. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 26 cm kakkuvuokaan. Paista pohjaa noin 30 minuuttia ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Mausta limetillä ja halutessasi sokerilla. Murra kakkupohjasta paloja ja kokoa kakut sekä täytteet purkkeihin. Voit myös halkaista kakkupohjan ja täyttää sekä kuorruttaa kakun vaahdolla, marjoilla ja kuusenkerkillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit