Reseptit

Tuulihatut

Vappu Pimiän bravuuri ovat tuulihatut. Ne voi täyttää joko suolaisella tai makealla täytteellä.
  • 30 tuulihattua

Ainekset

Taikina:
50 g
voita
2 ½ dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
4
kananmunaa
Suolainen täyte:
100 g
palvikinkkua
100 g
tuorejuustoa (maustettu tai maustamaton)
75 g
maksapasteijaa
2-3 rkl
cocktail-maustekurkkuja
Makea täyte:
200 g
maustamatonta maitorahkaa
2 dl
kuohukermaa
3 rkl
lemon curdia eli sitruunatahnaa
n. 2 dl
tuoreita mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

    Kiehauta voi ja vesi kasarissa. Ota kattila pois liedeltä
    ja lisää vehnäjauhot kerralla sekoittamalla. Laita kattila takaisin liedelle ja sekoita, kunnes kattilaan muodostuu taikinapallo.

    Siirrä taikinapallo isompaan kulhoon ja ota sähkövatkain
    esille. Lisää yksi kananmuna kerrallaan voimakkaasti vatkaten.

    Nostele taikinasta vajaan ruokalusikan kokoisia nokareita leivinpaperille.

    Käytä pursotinta, jos haluat tuulihatuista kauniimpia. Jätä taikinanokareiden väliin tarpeeksi tilaa, sillä tuulihatut kasvavat uunissa.

    Paista taikinanokareita uunia avaamatta keskitasolla noin
    20-25 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat kauniin kullankeltaisia.

    Anna tuulihattujen jäähtyä ennen täyttämistä. Voit halutessasi pakastaa paistetut tuulihatut ja sulattaa ne ennen täyttämistä ja tarjoilua.

    Kun täytät hattuja, leikkaa niiden sivuun pieni viilto ja lisää
    noin 1 tl täytettä per tuulihattu.

    Lisää täyte lähellä tarjoiluhetkeä, ettei hatut vety.

    Reseptistä tulee noin 30 tuulihattua.
  2. Suolainen täyte:

    Laita kaikki ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

    Voit tehdä täytteen valmiiksi vaikka pari päivää etukäteen.

    Makea täyte:

    Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, sitruunatahna sekä sokeria maun mukaan. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi ja lisää täytteeseen.

    Tursota täytteet pursotuspussin ja tyllan läpi tuulihatun sisään.

Kommentit

    Näytä lisää