Flank Steak - Reseptit - Ilta-Sanomat

Flank Steak

Naudan kuve paistuu grillissä perinteisen pihvin tavoin. Jätä liha sisältä meheväksi ja punertavaksi.

29.5.2015 8:34

Ainekset

  • n. 1 kg

    naudan kuvetta (esim. HK Flank Steak)

  • n. 2 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • Raparperihilloke:

  • n. 250 g

    raparperia

  • ½ dl

    sokeria

  • n. 1/4 dl

    vettä

  • 0,5

    punaista chiliä

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria

  • Pekonimajoneesi:

  • n. 2 dl

    majoneesia

  • ½ pkt (85 g)

    pekonia

  • mangoa)

  • 1 tl

    valkoviinietikkaa

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • (muutama tippa tabascoa)

  • mustapippuria

  • Lisäksi:

  • höyrytettyä lehtikaalia

  • keitettyjä ja grillattuja uusia perunoita

  • retiisejä

Valmistusohjeet

  1. Tee raparperihilloke. Pane kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes raparperi soseutuu. Tarkista nesteen määrä ja maku. Grillaa majoneesin pekonit kypsiksi ja hienonna ne tasaiseksi muruksi. Jäähdytä. Soseuta halutessasi mango. Sekoita kaikki majoneesin ainekset yhteen ja tarkista maku. Mikäli et käytä kastikkeeseen makeaa mangoa, lisää joukkoon makeutta vaikkapa hunajasta. Ota liha huoneenlämpöön ennen grillausta. Poista lihapaloista (2 kpl) kalvot ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa lihaa koosta riippuen noin 3 minuuttia puoleltaan. Mikäli kuveliha on suurempi, voit kypsentää sen foliossa kunnes sisälämpö on noin 56 astetta. Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä noin 10 minuuttia. Leikkaa liha tarjolle poikkisyin. Lisää viipaleille halutessasi sormisuolaa. Tarjoa lisänä höyrytettyä lehtikaalia, grillattuja perunoita ja kastikkeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit