Huhtasienivoileivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Huhtasienivoileivät

Kesän ensimmäisestä huhtasienestä valmistuu herkullinen leipä.

4.6.2015 8:45
Määrä4 annosta

Ainekset

  • n. 300 g

    huhtasieniä (noin 4-6 sientä riippuen koosta)

  • 2

    salottisipulia

  • 20 g

    voita

  • suolaa

  • mustapippuria

  • loraus sitruunamehua

  • 4

    isoa siivua paahtoleipää

  • nippu tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Putsaa sienet heinästä ja hiekasta. Viipaloi puhdistetut huhtasienet ja hienonna sipuli oikein pieneksi silpuksi. Kuumenna pannussa voita. Hauduta sieniä ja sipulia viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta lempeästi suolalla, mustapippurilla ja tilkalla sitruunamehua. Paahda leivät ja sipaise vielä lämpimän leivän päälle voita ja levitä päälle sieni-sipuliseosta. Koristele leivät persiljasilpulla ja tarjoa kuohuviinin kera.

  2. Resepti: Juhani Tolvanen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit