Savuahventa ja munakastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Savuahventa ja munakastike

Mummon munakastike on monipuolinen kesäherkku. Se maistuu ihanalta savustetun kalan kanssa.

4.6.2015 10:12
Määrä4
Valmistusaika1 t
Energia502

Ainekset

  • 4

    keskikokoista ahventa

  • Ahventen suolaukseen:

  • 4 rkl

    merisuolaa

  • Munakastike:

  • 2 rkl

    voita

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    täysmaitoa

  • suolaa ja valkopippuria

  • 3-4

    kovaksi keitettyä munaa

  • 1 rkl

    hienonnettua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ahvenet. Perkaa kalat. Poista kidukset ja sisälmykset. Huuhtele kalat ja ripottele sisälle ja pinnalle karkeaa merisuolaa. Laita kalat kylmään suolautumaan vähintään puoleksi tunniksi. Pyyhi ylimääräinen irtosuola kaloista ja nosta ne savustusritilälle. Jos suolasit kalat liemessä nosta kalat reikäkauhalla työpöydälle ja kuivaa ne. Asettele kalat savustuspöntön telineelle. Savusta noin 20-45 minuuttia riippuen ahventen koosta. Isot kalat vaativat pidemmän ajan.

  2. Valmista munakastike. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Ripottele jauhot kuullotetun sipulin joukkoon. Kuumenna hetken aikaa. Älä ruskista. Lisää maito vähitellen. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää mausteet ja haarukalla murskatut munat. Lisää lopuksi tilli. Tarjoile kalan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit