Savuahventa ja munakastike

Mummon munakastike on monipuolinen kesäherkku. Se maistuu ihanalta savustetun kalan kanssa.
  • 1 t
  • 4
  • 502

Ainekset

4
keskikokoista ahventa
Ahventen suolaukseen:
4 rkl
merisuolaa
Munakastike:
2 rkl
voita
1
sipuli hienonnettuna
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
täysmaitoa
suolaa ja valkopippuria
3-4
kovaksi keitettyä munaa
1 rkl
hienonnettua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ahvenet. Perkaa kalat. Poista kidukset ja sisälmykset. Huuhtele kalat ja ripottele sisälle ja pinnalle karkeaa merisuolaa.

    Laita kalat kylmään suolautumaan vähintään puoleksi tunniksi.

    Pyyhi ylimääräinen irtosuola kaloista ja nosta ne savustusritilälle. Jos suolasit kalat liemessä nosta kalat reikäkauhalla työpöydälle ja kuivaa ne. Asettele kalat savustuspöntön telineelle.

    Savusta noin 20-45 minuuttia riippuen ahventen koosta.

    Isot kalat vaativat pidemmän ajan.
  2. Valmista munakastike.

    Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Ripottele jauhot kuullotetun sipulin joukkoon. Kuumenna hetken aikaa. Älä ruskista. Lisää maito vähitellen. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää mausteet ja haarukalla murskatut
    munat. Lisää lopuksi tilli. Tarjoile kalan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää