Kalakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kalakeitto

Pienistä kokonaisista ahvenista valmistuu maukas keitto helposti mökkioloissa. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen.

4.6.2015 10:18
Määrä4
Valmistusaika30 min
Energia230 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    pieniä kokonaisia perattuja ahvenia

  • 1 ½ l

    vettä

  • 1 rkl

    merisuolaa

  • nippu tilliä

  • muutama valkopippuri

  • Keittoon:

  • 2

    sipulia

  • 20 g

    voita

  • 500 g

    varhaisperunoita

  • tuoretta tilliä

  • 1 dl

    kermaa halutessasi

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo ahvenet hyvin ennen keittoon lisäämistä. Laita kattilaan kokonaiset peratut ahvenet, vesi, suola, tilli ja valkopippuri. Keitä kannen alla kunnes ahvenet ovat kypsiä eli noin 10-20 minuuttia riippuen kalojen koosta. Siivilöi liemi ja nosta kalat jäähtymään perkausalustalle. Irrota liha erilliseen kulhoon. Hienonna sipulit ja pese perunat. Kuullota sipulia ja perunoita kattilassa voissa. Lisää siivilöity liemi ja anna kiehua, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lorauta joukkoon kerma ja kuumenna. Jaa perattu kala lautasille ja lusikoi päälle kuumaa keittoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit