Suklaavanukas - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaavanukas

Suklaavanukas on ihana klassikko jälkkäri, joka maistuu kermavaahdon kanssa huikean hyvältä.

4.6.2015 10:21
Määrä6 annosta

Ainekset

  • ½ l

    maitoa

  • 2 ½ rkl

    maissitärkkelysjauhoa

  • 1½ dl

    sokeria

  • 1 dl

    sokeroimatonta kaakaojauhetta

  • 2

    kananmunaa

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 150 g

    tummaa suklaata rouhittuna

  • (säästä pari lusikallista koristeluun)

  • Lisäksi:

  • vaahdotettua kermaa

  • ananasmurskaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita lasissa 1 dl maidosta maissitärkkelysjauhoihin niin, että jauhot liukenevat maitoon kokonaan. Aseta sivuun. Mittaa loput maidosta, sokerit ja kaakaojauhe paksupohjaiseen tai mielellään pinnoitettuun kattilaan. Laita kattila levylle ja kuumenna seos koko ajan pohjaa myöten vispilällä sekoittaen. Kun sokeri ja kaakao ovat liuenneet ja seos alkaa höyrytä, mutta ei vielä kiehua, lisää joukkoon maissitärkkelysseos. Muista sekoittaa se lasissa vielä kerran ennen kaatamista. Kaada seos jatkuvasti sekoittaen. Keitä, kunnes seos alkaa kuplia, mutta varo ylikiehumista. Laske lämpötilaa ja keitä noin minuutin verran hiljaisella lämmöllä ja siirrä pois levyltä. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon noin 1 dl maitoseosta kattilasta. Kaada munaseos kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja keitä seosta pari minuuttia koko ajan hyvin sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos annoskulhoihin. Peitä astiat kelmulla ja anna jäähtyä kylmässä. Tarjoile kermavaahdon, ananasmurskan ja suklaarouheen kera. Vanukkaan voi tehdä jo päivää tai paria ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit