Suklaavanukas

Suklaavanukas on ihana klassikko jälkkäri, joka maistuu kermavaahdon kanssa huikean hyvältä.
  • 6 annosta

Ainekset

½ l
maitoa
2 ½ rkl
maissitärkkelysjauhoa
1½ dl
sokeria
1 dl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
2
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria
150 g
tummaa suklaata rouhittuna
(säästä pari lusikallista koristeluun)
Lisäksi:
vaahdotettua kermaa
ananasmurskaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita lasissa 1 dl maidosta maissitärkkelysjauhoihin niin,
    että jauhot liukenevat maitoon kokonaan. Aseta sivuun.

    Mittaa loput maidosta, sokerit ja kaakaojauhe paksupohjaiseen tai mielellään pinnoitettuun kattilaan.

    Laita kattila levylle ja kuumenna seos koko ajan pohjaa
    myöten vispilällä sekoittaen. Kun sokeri ja kaakao ovat liuenneet ja seos alkaa höyrytä, mutta ei vielä kiehua, lisää joukkoon maissitärkkelysseos. Muista sekoittaa se lasissa vielä kerran ennen kaatamista.

    Kaada seos jatkuvasti sekoittaen. Keitä, kunnes seos alkaa
    kuplia, mutta varo ylikiehumista.

    Laske lämpötilaa ja keitä noin minuutin verran hiljaisella lämmöllä ja siirrä pois levyltä.

    Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon noin 1 dl maitoseosta kattilasta. Kaada munaseos kattilaan koko ajan sekoittaen.

    Nosta kattila liedelle ja keitä seosta pari minuuttia koko ajan hyvin sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaarouhe.

    Sekoita tasaiseksi ja jaa seos annoskulhoihin. Peitä astiat
    kelmulla ja anna jäähtyä kylmässä.

    Tarjoile kermavaahdon, ananasmurskan ja suklaarouheen
    kera. Vanukkaan voi tehdä jo päivää tai paria ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää