Savusiikatahna ja mummonkurkut leivällä

Savukalatahna ja mummon kurkut ovat klassinen kesäinen yhdistelmä joka toimii niin arjessa kuin juhlassa.

4.6.2015 10:22
Määrä8-10 annosta

Ainekset

  • 1

    keskikokoinen savusiika tai 2 pienempää

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 150 g

    ranskankermaa

  • 1

    sitruunan puristettu mehu

  • 1

    ruukku tilliä silputtuna

  • 1

    ruukku ruohosipulia silputtuna

  • mustapippuria

  • suolaa tarvittaessa

  • Kurkut::

  • 1

    kurkku tai 5 avomaankurkkua

  • 1 dl

    väkiviinaetikkaa

  • 2 dl

    vettä

  • ½ dl

    sokeria

  • 2 tl

    suolaa

  • 1

    ruukku tilliä silpputtuna

  • Tarjoiluun:

  • saaristolaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Perkaa kala eli irrota lihat ja poista ruodot, lisää kala kaikkien muiden aineksien kanssa kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Anna mielellään vetäytyä ainakin pari tuntia ennen tarjoilua, niin maut saavat tekeytyä.

  2. Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka, vesi ja mausteet kattilassa. Kaada liemi kurkkujen päälle ja anna jäähtyä ja tekeytyä vähintään pari tuntia.

  3. Jos tarjoat moussen leivällä, leikkaa leivästä siivuja, paahda ne halutessasi. Asettele tahnaa kaunis keko halutessasi leivälle tai tarjoile sellaisenaan ja laita kylkeen muutama kurkkuviipale. Muista, että kurkkuliemeen voit huoletta viipaloida lisää kurkkuja, kun entiset on syöty. Lisää vain vähän suolaa liemeen, jos käytät sitä useamman kerran, sillä kurkun sisältämä vesi laimentaa lientä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit