Kotimakkara

Itse tekemällä makkarasta saa juuri sellaista kun itse haluaa!

9.6.2015 11:43
Määränoin 10 kpl

Ainekset

  • n. 1 kg

    sianlihaa (esim. lapa, kylki, niska)

  • 300 g

    silavaa

  • 2 rkl

    voita

  • 1-2

    sipulia

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 1 rkl

    suolaa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 2 dl

    kermaa tai muuta nestettä

  • Lisäksi:

  • n. 2,5 m siansuolta

Valmistusohjeet

  1. Laita suoli haaleaan veteen likoamaan. Kuullota hienonnettu sipuli voissa pehmeäksi. Jauha jääkaappikylmä liha ja silava kertaalleen lihamyllyssä. Lisää seokseen jäähtynyt sipuliseos, mausteet ja jauha vielä kerran. Sekoita tasaiseksi ja lisää nestettä niin, että seos on sopivan notkeaa pursotettavaksi. Tarkista maku kypsentämällä pieni pala lihaseosta paistinpannulla tai mikrossa. Pursota lihamassa suoleen makkarasuppilolla tai pursottimella. Tee solmu suolen päähän. Pyörittele suolesta sopivankokoisia makkaroita kierittämällä joka toista makkaraa vastakkaiseen suuntaan tai sido paistilangalla. Esikypsennä makkarat rauhallisesti keittämällä ja grillaa tai paista myöhemmin. Voit myös paistaa raakamakkarat hitaasti kypsiksi suoraan grillissä. Tee makkaroita kerralla enemmän ja pakasta ne.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit