Reseptit

Hedelmäinen panzanella

Italialainen leipäsalaatti on hurmaava kesäruoka.
  • 4 annosta

Ainekset

250 g
vihreitä papuja
400 g
kirsikkatomaatteja
2
banaanisalottisipulia
2 tl
ruokosokeria
1 ½ rkl
punaviinietikkaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
tiiviisti paineltuja basilikanlehtiä
2
kypsää nektariinia
100 g
kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Täytä kattila vedellä ja kiehauta. Lisää reippaasti suolaa ja sokeria.

    Leikkaa pavuista kannat pois ja laita kiehuvaan veteen. Keitä n. 2-3 minuuttia ja kaada siivilän läpi. Siirrä pavut välittömästi isoon, jäävedellä täytettyyn kulhoon. Anna jäähtyä. Siivilöi ja valuta pavut talouspaperin päällä.

  2. Puolita tomaatit, suikaloi sipuli ohueksi ja sekoita isossa kulhossa yhdessä sokerin, etikan, öljyn, suolan ja pippurin kanssa.

  3. Hienonna basilika ja lohko nektariinit. Revi tai leikkaa leipä paloiksi (mikäli leipä on kovin tuoretta, revi se suupaloiksi ja kuivata huoneenlämmössä peittämättömänä yön yli tai 100-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia).

  4. Sekoita pavut, basilika, nektariini ja leipä tomaattikulhossa ja anna maustua noin 20 minuuttia. Tarkista maku.

    Voit myös sekoittaa leivän joukkoon vasta piknikpaikalla mikäli haluat, että leipä jää hieman rapsakaksi. Voit tehdä salaatista ruokaisamman lisäämällä siihen tonnikalaa tai grillattua kanaa.

Kommentit

    Näytä lisää