Lohta Lähi-idän tyyliin

Ras el hanout -mausteseos on tämän lohiruuan salaisuus.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 611 kcal / annos

Ainekset

4
kpl 180 g:n kokoista lohifileetä
jossa on nahka kiinni
1 rkl
ras el hanout -mausteseosta
merisuolaa
oliiviöljyä
Jogurttikastike:
1 ½ dl
kreikkalaista jogurttia
1 rkl
tahinia
1 rkl
tuorepuristettua sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
1 tl
merisuolaa
Yrttiseos:
1
punasipuli
½
nippu korianteria
½
nippu lehtipersiljaa
½
nippu minttua
100 g
pinjansiemeniä
1 rkl
sumac-maustetta
1 tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Hiero lohipalat kauttaaltaan suolalla ja ras el hanout -mausteseoksella. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Paista lohipalat pannulla tai grillissä noin 3-4 minuuttia per puoli. Kääri paistetut lohipalat folioon lepäämään.
  2. Valmista jogurttikastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja yhdistä aineet toisiinsa sekoittamalla. Jätä odottamaan annoksen kokoamista.
  3. Valmista yrttiseos. Hienonna yrtit ja rouhi pinjansiemenet. Yhdistä aineet.

    Asettele lohipalat lautasille. Ripottele päälle yrttiseosta ja lusikoi viereen jogurttikastiketta.

Kommentit

    Näytä lisää