Lohta Lähi-idän tyyliin - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohta Lähi-idän tyyliin

Ras el hanout -mausteseos on tämän lohiruuan salaisuus.

11.6.2015 14:15
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia611 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    kpl 180 g:n kokoista lohifileetä

  • jossa on nahka kiinni

  • 1 rkl

    ras el hanout -mausteseosta

  • merisuolaa

  • oliiviöljyä

  • Jogurttikastike:

  • 1 ½ dl

    kreikkalaista jogurttia

  • 1 rkl

    tahinia

  • 1 rkl

    tuorepuristettua sitruunamehua

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 tl

    merisuolaa

  • Yrttiseos:

  • 1

    punasipuli

  • ½

    nippu korianteria

  • ½

    nippu lehtipersiljaa

  • ½

    nippu minttua

  • 100 g

    pinjansiemeniä

  • 1 rkl

    sumac-maustetta

  • 1 tl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. Hiero lohipalat kauttaaltaan suolalla ja ras el hanout -mausteseoksella. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Paista lohipalat pannulla tai grillissä noin 3-4 minuuttia per puoli. Kääri paistetut lohipalat folioon lepäämään.

  2. Valmista jogurttikastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja yhdistä aineet toisiinsa sekoittamalla. Jätä odottamaan annoksen kokoamista.

  3. Valmista yrttiseos. Hienonna yrtit ja rouhi pinjansiemenet. Yhdistä aineet. Asettele lohipalat lautasille. Ripottele päälle yrttiseosta ja lusikoi viereen jogurttikastiketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit