Munakoiso-currylohta

Jännittävän makuisessa lohiannoksessa maistuvat intialaisen ruuan maut.
  • 30 min
  • 4
  • 503 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
ruokaöljyä
2 tl
sinapinsiemenet
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
juustokuminansiemeniä
4
mustaa kardemummansiementä murskattuna
(kokonaisia, saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
3 rkl
kookoshiutaleita
2
valkosipulinkynttä
1 tl
chilirouhetta
1 tl
suolaa
2
ruokabanaania
1
munakoiso
20
currynlehteä
2 dl
kasvislientä
1 rkl
tamari-soijaa
½ dl
kermaa
1 ½ dl
maustamatonta jogurttia
1
limetin mehu
4 kpl
180 g:n kokoista lohifileetä, joissa nahka kiinni
2
kevätsipulinvartta
½ dl
mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja siivuta ruokabanaani. Kuutioi munakoiso.
  2. Kuumenna öljy kasarissa. Paahda kokonaisia mausteita pari minuuttia miedolla lämmöllä kuumassa öljyssä. Lisää kookoshiutaleet, valkosipulinkynnet, chilirouhe ja suola.

    Jatka paahtamista kunnes kookos on paahtunut vaalean ruskeaksi. Lisää ruokabanaanisiivut ja jatka paistamista 20 sekuntia. Lisää munakoiso ja currynlehdet. Jatka paistamista vielä 20 sekunttia hyvin sekoittaen.
  3. Lisää kasvisliemi ja soija. Kuumenna seos kiehuvaksi. Laita kansi päälle ja tiputa lämpöä. Anna muhennoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  4. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää kerma, jugurtti ja limetin mehu. Sekoita ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  5. Paista tai grillaa lohipalat kuumalla pannulla jättäen ne roseeksi sisältä.

    Tarjoile kastikkeen kanssa.


    Resepti: Food Show NZ Peter Gordon

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää